onsdag 2 juni 2010

KONSTATELJEé E, juli - augusti 2010


FACE IT! är en installation av Ervik Cejvan om den massmediala objektifieringen som tvingar subjektet att föreställa sig världen som en gestaltning av ideologi; om den massmediala bilden som likt ett sublimt konstverk etsar sig rakt in i själen; ett assemblage av Leonardo da Vincis Giokonda, Kazimir Malevichs suprematiska målningar och massmediala bilder på Saddam Husseins arrestering. FACE IT! utforskar vad Slavoj Zizek kallar "ideologins sublima objekt", efter Immanuel Kants mening om det sublima: "en föreställning om ett naturföremål som tvingar själen att tänka sig naturens ouppnåelighet som en gestaltning av idéer."* * *

SKYLTFÖNSTER FÖR EN BRÖSTVÅRTA OCH EN RING MED EN KNAPPT SYNLIG BAKGRUNDSKVINNA - Ervik Cejvan Skyltfönsterinstallation, 4-23 augusti 2010.


* * *FÖR LAIBACH I TIDEN - utställning, performance och föredrag

1 - 10 september 2010


KONSTATELJé E firar 30 år av Laibach, legendariska musikgruppen från det slovenska konstnärskollektivet nSk. Utställningen presenterar även inställationen VAD ÄR IRWIN?, en intervention utifrån nSk:s målarkollektiv IRWINs utställning WAS IST KUNST? (1983-2002)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar